top of page

SAFETY FIRST

Ademwerk kan een waardevolle en helende ervaring zijn voor lichaam en geest. Veiligheid is hierbij van groot belang. Daarom willen we benadrukken dat ademwerk nooit in of in de buurt van water moet worden gedaan. 

Tijdens intensieve ademhalingssessies kunnen symptomen zoals duizeligheid, desoriëntatie of in zeldzame gevallen bewustzijnsverlies optreden. In water bestaat hierdoor het risico op verdrinking, zelfs in ondiep water of onder toezicht.

Ook kun je tijdens ademwerk verschillende lichamelijke sensaties en emotionele ontladingen ervaren. Daarom is het belangrijk ademwerk altijd op een veilige en rustige plek te doen. Zorg ervoor dat je ergens bent waar je alle aandacht kunt richten op je eigen welzijn, zonder afleiding of gevaren.

Als je deelneemt aan ademwerk onder begeleiding van een professional, vraag dan altijd naar zijn/haar ervaring met het werk. Bovendien is het altijd aan te raden om vooraf medisch advies in te winnen als je twijfelt over je gezondheid, bijvoorbeeld bij ernstige of recente hart- en vaatziekten, ernstig astma en epilepsie of ook als je zwanger bent.

 

Ook al ademen we vanaf geboorte tot dood gedachteloos en moeiteloos, ademwerk moet zorgvuldig en veilig gebeuren om de helende en positieve kracht ervan te kunnen ervaren!

bottom of page