top of page
Terugkomdag BQ | 5 Oktober: Systeemopstelling dzv: Henk Ras en Hilbrand Weststra
Terugkomdag BQ | 5 Oktober: Systeemopstelling dzv: Henk Ras en Hilbrand Weststra

do 05 okt

|

Huis Ter Heide

Terugkomdag BQ | 5 Oktober: Systeemopstelling dzv: Henk Ras en Hilbrand Weststra

Registration is closed
See other events

Info & Ticket kopen

05 okt 2023, 08:00 – 16:00

Huis Ter Heide, Amersfoortseweg 59, 3712 BB Huis Ter Heide, Netherlands

Waarom doe je wat je doet? Wat de oorzaak is van je herhalende gedrag? 

Een systemische familie opstelling is een therapeutische techniek die gebruikt wordt om problemen en conflicten binnen familiesystemen aan het licht te brengen. Het kan een effectieve methode zijn om jouw onzichtbare maar belemmerende patronen zichtbaar te maken, waardoor er een helende beweging kan worden ingezet. Vaak ontstaan problemen of trauma’s door gebeurtenissen in onze kinderjaren en stoppen we ze weg middels een effectief overlevingsmechanisme. Het gaat soms zover dat het de primaire emotie van angst afdekt met een dikke laag secondaire emoties, zodat je de pijn dagelijks niet meer voelt. We zijn onbewust geworden en acteren op de automatische piloot. En ondanks dat deze terugkerende patronen belemmerend voor ons kunnen zijn, zorgt de autopilot ervoor dat we blijven doen wat we altijd doen. Dat heeft ons namelijk gebracht tot het punt waar we nu zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat we overleefd hebben. Het is net als een bal die je onder water houdt. Hoe dieper je ‘m wegdrukt hoe zwaarder het wordt. Tot het niet meer gaat. 

Bij een familieopstelling maakt de opsteller gebruik van representatieve figuren of mensen, die de verschillende leden van de familie symboliseren. De representanten worden opgesteld in de ruimte, waardoor het familiepatroon zichtbaar wordt en inzicht wordt verkregen in de emotionele en relationele dynamiek binnen de familie.

Familieopstellingen worden geleid door een ervaren begeleider die de representanten stuurt en hen vragen stelt om emoties en verlangens aan te wijzen. De opstellingen zijn meestal een intensieve en emotionele ervaring en kunnen diepgaande inzichten opleveren.

Henk is deelnemer van BaseQamp 3 en heeft van januari tot juni de opleiding familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk afgerond. Begin 2024 gaat hij starten met de opleiding Organisatie opstellingen en in de tussentijd maakt hij zo veel mogelijk vlieguren in het systemisch werk.

Deel dit evenement

bottom of page