top of page
AE799E4B-ECD5-4904-AFC0-57A8ACBD2CB7_1_201_a.heic

De kracht ademwerk

Ademwerk is een eeuwenoude techniek die in vele culturen over de hele wereld wordt toegepast om welzijn en spirituele groei te bevorderen. Deze waardevolle traditie zijn we in het Westen grotendeels vergeten. Bij BaseQamp ervaren we de immense kracht van ademwerk en plaatsen we het centraal in onze benadering om jou te leren je staat-van-zijn te transformeren. Ademwerk maakt de verbinding vanuit de hartkracht met onze hoofdkracht, buikkracht en fysieke kracht/bewustzijn. 

 

In de moderne westerse samenleving leven we vaak vanuit ons hoofd. Onze gedachten zijn constant in beweging, vol twijfels en dualiteit. Deze mentale storm kan ons gevangen houden in een staat van stress en verwarring. Ademwerk biedt een krachtige methode om deze storm te kalmeren en een diepere verbinding met onszelf te vinden. Door bewust te ademen kunnen we ons verplaatsen naar ons hart, het oog van jouw storm. Hier vinden we rust, overzicht en authentieke kracht. Vanuit deze plek kunnen we onze emoties beter begrijpen en verwerken. Ademwerk kan ons ook ondersteunen om opgeslagen trauma's in ons lichaam los te laten en te helen.

 

Daarnaast speelt ademwerk een belangrijke rol in stressregulatie. In het hectische tempo van het moderne leven ervaren we vaak veel stress. Dit is ongezond voor onze fysieke en mentale gezondheid. Door bewust te ademen activeren we het parasympatische zenuwstelsel. Dit helpt ons ontspannen en brengt het lichaam in een staat van herstel.

 

Bij BaseQamp gebruiken we verschillende ademtechnieken om jou te ondersteunen deze staat van innerlijke rust en veerkracht te bereiken. Deze technieken variëren van eenvoudige ademhalingspatronen voor stressregulatie tot meer geavanceerde methoden zoals verbonden- en sjamanistische ademhaling die gericht zijn op het herkennen en toelaten van (onbewuste) spanningen en trauma's.

 

Door regelmatig ademwerk te beoefenen kunnen we niet alleen stress verminderen maar ook een diepere verbinding met onszelf en onze innerlijke wijsheid ontwikkelen.

 

bottom of page