top of page
IMG_20220928_124002.jpg

De kracht van aarden

Als je jezelf aardt, blootsvoets of met je huid in contact komt met de aarde, dan gebeurt er één van de meest natuurlijke effecten op je lichaam, waarmee we als mens duizenden jaren mee ontwikkeld zijn, maar is dit nu ver verwijderd van ons. Dit is de essentie van hoe ons lichaam biologisch altijd al functioneerde.

Ontdek de essentie van geaard slapen en werken - een onmisbaar onderdeel van een helend zelfzorg pakket. Naast een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en geestelijke ontspanning (ademwerk), is aarding een cruciale factor voor optimale gezondheid, gemakkelijk toe te passen in je dagelijkse routine.

Elke dag, terwijl we leven, ademen we zuurstof in en verteren we voedsel, wat door de Mitochondria ons energie geeft. (ATP) Hierbij bouwen wij voortdurend een meetbaar statisch spanningsveld op in ons lichaam, bestaande uit geladen positieve elektronen. Deze elektrische ladingen, ook wel vrije radicalen genoemd, ontstaan als bijproducten van ons metabolisme en kunnen schadelijk zijn, omdat ze proberen zich te neutraliseren door in onze gezonde cellen te 'happen', waardoor micro-ontstekingen ontstaan. Dit is de onderliggende oorzaak van veel infecties en ziekten, waarbij de celspanning stijgt, de weerstand wordt verzwakt en ontstekingen kunnen uitgroeien tot ernstige aandoeningen.

Gelukkig kunnen we dit proces vertragen door een gezond dieet te volgen, rijk aan antioxidanten uit groenten en fruit, en eventueel aan te vullen met specifieke voedingssupplementen. Maar daarnaast is onze aarde een immense en onuitputtelijke bron van negatieve elektronen. Door rechtstreeks contact met de aarde wordt de opgebouwde lichaamsspanning direct in evenwicht gebracht. Dit is de basis van onze biofysica. Bij contact met de aarde ontladen we letterlijk, ontvangen we natuurlijke ontstekingsremmers en verlichten we ons immuunsysteem, waardoor het zich kan richten op zijn kernfunctie: het versterken van vitaliteit en gezondheid, terwijl ziekten en ongemakken op afstand worden gehouden.

bottom of page