top of page
polen adventure shot.jpg

Human Performance optimization Protocol

Ontdek hoe dit protocol bijdraagt aan een optimale conditie door ademwerk en koudetraining te integreren in jouw dagelijkse routine. We hebben een programma ontwikkeld dat eenvoudig en effectief is, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Doe mee en ervaar zelf de voordelen van ons programma voor een gezonder en energieker leven!

01

Geaard slapen 

Slaap

Duik in de wereld van geaard slapen met BaseQamp en ontdek een nieuwe dimensie van rust en herstel voor je lichaam en geest. Zoals bekend binnen BaseQamp, heeft geaard slapen een transformerend effect op onze nachtrust en algehele welzijn. Ervaar zelf de kracht van verbinding met de aarde en gun jezelf de luxe van een diepe en verkwikkende slaap.

02

15 min before wake-up

Start je dag met een geaarde nachtrust, en sta 15-20 minuten vóór je wekker op. Zoek een rustige plek. Reflecteer op je gemoedstoestand: Hoe voel ik me? Wat is mijn innerlijke staat? Bij elke herhaling leer je jezelf beter kennen.

Kies de juiste ademhaling oefening die jij op dit moment nodig hebt. 

Meditatie aan zee

03

Breathing oefening

Ademhalingsmeditatie

Laat de krachtige energie stromen met een  Power Energizer: doorloop drie rondes van de Ready Breathing

 

Schakel moeiteloos tussen het sympathische en parasympathische systeem en gun je lichaam de volledige voordelen van ademwerk. Ontdek de harmonie tussen ademhaling en energie, en geef jezelf de boost die je verdient.

 

Of kies voor de Quick relax breathing, en activeer jouw rust stand. 

 

Kom weer in balans door de neutral breathing. 5 seconden in - 5 seconden uit. 

 04 Movement

Wees zuinig op jouw lichaam en laat het regelmatig bewegen

Pak een kort Movement moment. Bijvoorbeeld een sessie van pull-ups, push-ups en air Squad, kort maar krachtig.

 

Met de focus op consistentie boven intensiteit. .

05

Koude douche 

HPOP sluit je af met een verkwikkende koude douche. Stap direct onder de koude straal en start je dag met een krachtige overwinning.

 

Voel de verfrissing door je lichaam stromen en bereid je voor om de dag met vitaliteit tegemoet te treden.

 

Met deze eenvoudige routine ben je fysiek én mentaal voorbereid op de uitdagingen die voor je liggen.

 

Begin je dag met hernieuwde energie en voel de frisheid die je door de dag begeleidt!

Image by Curology

Consistentie boven intensiteit.

De nadruk ligt op consistentie boven intensiteit. Het dagelijks uitvoeren van ons protocol helpt om de  voordelen te maximaliseren.

 

Door deze oefeningen regelmatig in je routine op te nemen, creëer je een solide basis voor duurzame welzijnsverbetering.

 

Net zoals kleine druppels een oceaan vormen, bouwt dagelijkse consistentie geleidelijk aan een sterke, gezonde levensstijl.

 

Dus, omarm de kracht van herhaling en ontdek hoe dagelijkse toewijding aan het HPOP protocol de sleutel is tot blijvende positieve verandering.

Wetenschap 

Binnen de wetenschap wordt steeds meer erkenning gegeven aan de waarde van ademwerk, cold exposure, en aarding voor de algehele gezondheid. Deze praktijken zijn niet slechts trends, maar worden ondersteund door solide wetenschappelijk onderzoek.

Ademwerk heeft aangetoond positieve effecten te hebben op stressreductie, emotioneel welzijn en het autonome zenuwstelsel. Cold exposure wordt geassocieerd met positieve impact op het immuunsysteem en het verhogen van de stofwisseling. Daarnaast heeft aarding verbanden met het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde slaap.

Niet alleen in de gezondheidssector, maar ook in de wereld van topsport wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze praktijken. Atleten ontdekken de voordelen van gecontroleerde ademhaling, koude-uitdagingen en aarding om hun prestaties te verbeteren en het herstel te versnellen. BaseQamp omarmt deze wetenschappelijk onderbouwde benaderingen om jou te ondersteunen op je reis naar welzijn en prestatieverbetering. Ontdek zelf de kracht van deze methoden en til jouw levenskwaliteit naar nieuwe hoogten.

"Sometimes you have to do things others won't do, to have the things others won't have"

Les Brown

bottom of page